vlogg: FRISÖRBESÖK, BLOGG OCH RIDNING
Articles Blog

vlogg: FRISÖRBESÖK, BLOGG OCH RIDNING

October 30, 2019


Hej allesammans! godmorgon Förlåt att jag inte vloggade igår Ni vet jag hade ju mensvärk och det blev bara värre och värre och igår morse så vaknade jag och var tvungen att kräkas började gråta för att det var så synd om mig sen åkte jag till Perfect Day på Perfect day var jag tvungen att kräkas Sen skulle jag åka till redovisningsbyrån började gråta för att jag inte hittade någon parkeringsplats asså jag var I was a mess igår och det var bara pågrund utav mens annars brukar jag inte gråta sådär mycket Å kräkas och ha mig Så jag beslutade mig för att inte vlogga. Nu är jag iallafall påväg till frisören Jag ska försöka få till en ombre Vi får se ifall ifall det går! Kolla mitt hår hörni! Jag älskar det! Det är sjukt fint Jag ska in nu iallafall Å hämta Eller hämta Som om man bara kan gå runt och hämta. Jag ska köpa Sushi Åh nej! Jag tog rougeborsten men gud jag trodde jag skulle ta lite bronzer här Mina händer blev nämligen En annan färg eftersom jag sov med brun utan sol inatt Ja, hur som helst Jag ska nu äta min sushi för jag är superhungrig kolla här Åhh, vad gott! Å sen efter det ska jag filma en Instagramvideo med ett företag Asså det är Lyko. Som säljer denhär! Puff me. Eller Puff me kanske den heter. Det är såhär ett spray som man ska Kolla Det är volymspray Äh, som man sprayar i håret då. Så jag ska visa hur man använder den. Och ni som följer mig på Instagram ni har ju redan sett det Ojojoj! Jag har ju inte visat er svamparna idag Dom e jättejätte fina! Kolla här först och främst Den här vasen fick jag i födelsedagspresent utav farmor Jättefin Iittala vas! Här, svampen! Kolla hur stora de har blivit! Kommer ni ihåg hur små och söta de var När jag köpte dem bara för ett par dagar sen. Det är dags att käka, ellerhur? Imorrn, tror jag att jag ska käka dem Wooh! Oh, ***** Nej jag fick precis hem senaste numret av Oh My vlog Vad har hänt? Med ansiktet, alltså ser ni att jag liksom e “jordig” typ. Jättevit på hakan och grå i resten av ansiktet. Jag förstår inte hur det kunde bli såhär. Anders är här Hej! Och jag gav upp, alltså Med, Instagram videon Jag fick inte till det och jag blir vansinnig Men, jag har bestämt mig för att nu släpper jag det och så går jag vidare i livet Så får vi se om jag ger det ett nytt försök imorrn. Eller hur jag gör. Anders är världens gulligaste och har iallafall lagat middag till oss Kolla! Hur gott? Med massa tacos! Mums. Å sen, jag fick en avy nu om att alla tavlor som jag har beställt har kommit. Så vi kanske kan åka och hämta dem? Ja, absolut ska vi göra det! För det är ett jättetungt paket eftersom att det är nio stycken ramar Alltså stora också. Affischerna väger ingenting utan det är ju ramarna som blir jätte, jätte tunga så då kanske vi kan bära det tillsammans “tillsammans” Självklart ska vi lösa det! Vad gjorde du? Jag gjorde, “I love him”. Hahaha Jaha, det gjorde du. Tjena! Vi fick inte hämta ut paketet med tavlorna för tydligen stängde dem paketutlämningen 19:30 och vi kom dit typ 19:35, 36 kanske. Aa, det var ju jäkligt tråkigt. Så nu istället så står jag här i min garderob och funderar på vad jag ska ha på mig imorrn För, då ska jag nämligen på en fotografering som är jätterolig Å jag ska ha på mig mina egna kläder, och hon skrev såhär Hmm… “Vi kommer att fota mot en vit, rosa och en ljusgrå bakrund” “Så kanske att du har på dig en en ljus blus eller skjorta, det vill säga inget som sticker ut allt för mycket.” Å då tänkte jag, en ljus skjorta eller blus som inte sticker ut allt för mycket Antingen så har jag ju då denhär, som jag hade på mig. Den är lite såhär halv transparent blus som jag hade på mig ni vet när jag gjorde denhär videon till Anders. På alla hjärtans dag. Och så har jag en ny liten blus. Här. Som har såhär “cut out” på axlarna. Ser ni? Den är lite persikofärgad. Den är fin Juste! Jag har oxå…. Precis klickat hem en skjorta. En vit skjorta från Zalando Så jag kanske kan ta med mig den också. Så kan jag fråga. Och jag ska vara värsta proffset och ta med mig min lilla steamer och en liten sånhär roller. Klädroller, det är ju superproffsigt. Sen så tror jag att jag tar med mig dethär lilla linnet från NAKD, den gillar jag. så. Vad säger ni om jag säger BLOGG? Är det, alltså Jag är så himla sugen på att starta en blogg. Jag tycker det verkar så himla kul att skriva en blogg och ha en blogg och kunna såhär. Lägga upp bilder och göra collage och såntdär. För jag känner, framförallt oftast såhär att jag önskar att jag kunde ha en blogg där jag kunde skriva såhär, äh… Eller typ få utlopp för mitt inredningsintresse. För det är så himla svårt att få det på Youtube. Å sen tänker jag också såhär att nu har ju jag vloggmånad så nu vet ju ni vad jag gör hela hela tiden. Men när vloggmånaden är slut. Med andra ord nästa vecka, då kommer ju jag göra såhär vanliga Bucketlistvideos och lite såhär önskevideos typ sminkvideos eller tjejsnack eller frågestund. Ni vet sånt som ni vill att jag ska göra. Och så blir det lite Någon vlogg här och där och sådär. Men det hade varit kul att att typ skriva varje dag Lite grand vad man gör och tänker å sådär. Jag vet inte, vad känner ni? Läser ni ens bloggar över huvud taget? Jag gillar fortfarande en del bloggar. Jag läser Kenzas, Blondinbellas Äh… StyleElin, frisören Elin och sen Petra Tungården Men jag läser såhär, det kanske e 7-8 bloggar som jag läser varje vecka. Jag går inte in varje dag men en eller två gånger i veckan, men jag gillar det. Berätta jättegärna vad ni tycker! Och så har jag en omröstning här uppe. Ska jag starta en blogg eller inte? Jag kommer aldrig ihåg vilket hörn det är. Där! Ska jag starta en blogg, eller ska jag inte starta en blogg? Och så trodde dem att det var fönsterputsaren, hahah. Ni skriver så roliga kommentarer jämt! Vi har så jäkla kul när vi läser kommentarer! Så det är jätteofta såhär att jag läser era kommentarer så måste jag kolla på vloggen igen för ni skriver så kul grejer! Som när jag hälsade på svampodlingen när jag vaknade. Hej svampodling! Jag tänkte svara på en dagens fråga. Som är ifrån Elin Belin som undrar “Tycker du att ridning är okej, med tanke på att du e vegan o så, ps ILYSM” Tack så mycket Elin! och, alltså Och alltså det är en så svår fråga att svara på Det är verkligen det för jag vet faktiskt inte vad jag ska svara. Jag kan liksom ingenting om hästar och ridning och därför vill jag inte uttala mig. För jag är försiktig med att prata om sånt som jag inte vet någonting om. Men jag har ju varit i ett stall ett par gånger och då tycker jag att det ser Tråkigt ut att vara häst. Men, jag förstår också att det finns hästar som har det bättre och som har det sämre För jag tänker ju bara såhär “Å tänk ifall jag hade varit en häst och så ska jag stå där I en box Eller vad det nu heter, spilta. Stå där helt själv hela dagarna Men det kanske inte är så det är Alltså om det är en häst som får vara ute och springa i en hage och motionera Å ni vet jag som inte kan någonting om hästar får ju bara läsa om Big lick och när det står allt om det där, och jag får läsa om när folk slår hästen för hårt Alltså jag får läsa mycket om det dåliga i ridsport Så det är därför, jag kan inte uttala mig för jag vet ingenting. Men, det var anledningen till varför jag ville ta upp denhär frågan var för att jag vill jättegärna höra era åsikter Å inte bara allting som är jättebra utan det måste ju också finnas någonting som är mindre bra. Eller e det så? Det kanske …… Det är väll individuellt, visa behandlar sina hästar skitbra såklart. Men sen så finns det väll också sånna som behandlar sina hästar inte så bra. Precis som det är med alla andra djurägare. Det finns ju jättebra kattägare och så finns det de som inte är så bra kattägare Å det är kanske likadant med hästar. Berätta gärna Vi ses imorgon, tack så jättemycket för att ni tittade idag! Puss! Hejdå!

Only registered users can comment.

 1. Hej! mina tankar om ridning: Jag rider och jag vet faktiskt inte vad jag ska tycka. Flera gånger i veckan tänker jag vad fan det är jag håller på med som sitter på en oskyldig varelse och 'tvingar' den framåt. Vet inte hur hästarna känner, men jag hade nog inte varit jätteglad som häst att alla dagar i veckan träffa 100 olika människor och ha någon sittandes på min rygg så många timmar om dygnet. (tänker då på ridskolehästar då det är olika hos alla ridskolor samt privatstall).

  Det är sannolikt att jag slutar med ridning i framtiden även fast jag tycker att det är så satans roligt. Jag brinner för sporten och gemenskapen med hästarna. Hästarna är alltid jätte mysiga och det känns som att de faktiskt kommer ihåg och bryr sig om en.

  Rider inte bara på ridskola utan även hos en granne där jag är medryttare, fodervärd eller vad man nu vill kalla det och jag själv tycker att jag kan relatera till skillnaderna mellan de olika stallen. Jag själv tycker att hästarna hos min granne är piggare och mår bättre än på ridskolan, men det är väldigt svårt att veta om det är rätt eller fel med ridning. Har läst en del kommentarer och de flesta verkar tycka gott om ridning. De flesta som skriver bra om ridning äger egna hästar och jag förstår då att de skriver allt bra med ridning då de inte vill framstå som dumma som sitter på ett levande djur och i princip kontrollerar de.

  Sanningen är väl troligen att hästarna hellre vill vara fria än att stå i en box eller spilta så stor del av deras livstid.

  Ni som nu läser detta och rider själva kommer nog tycka att jag är dum i huvudet som sitter och skriver skit. Eller som jag kallar det, verkligheten, sanningen, you name it.

  Undrar hur djurens rätt tycker och tänker om detta. Det skulle vara intressant att få veta så jag ska försöka kontakta de.

  (Delade upp texten så att det blir lite lättare att läsa).

  Kram!

 2. Ridning är enligt mig oftast inte djurplågeri. Kan vara. Men det kan vara djurplågeri med hundar, katter också. Rider själv och vet att en häst inte mår bra av att inte bli tränad och klarar sig inte utan människor. Sporre används som en hjälp så man inte ska sparka hårt. Självklart man inte ska vara dum mot en häst och många är inte det. En person som har haft häst länge, lever för hästen och låter den alltid komma i första hand. På sommaren får hästarna ledigt och går fri med andra hästar i en stor hage. Ridskolan jag går på ser till att hästarna alltid mår bra. Om en häst har ont i benen, får den vila. Om en häst tycker det är tråkigt på ridskolan, säljs den till en privatperson. Erfarna ryttare tänker på saker så att hästen inte ska skada sig t.ex står upp i uppförsbackar, lutar sig bakåt i nedförsbackar, tränar inte hästen för hårt, har benskydd på hästen om det behövs och låter den vila om det behövs. Alla måste bara komma ihåg att ha en häst är inte en hobby, det är en livsstil.

 3. Dessutom är det ju bra om hästen får vila från träning nån dag om man kan fixa det. isf… kan den ju gå i hagen.

 4. Jag rider på målserum ridskola i väster vik och jag tycker att de behandlar hästarna bra där dom får motion varje dag men inte mer än två ggr per dag så att den blir utsliten och dom får vara ute i hagen en elr två ggr per dag. Ja men det är ju en ridskola så finns ju både hästvana människor och de som är lite mindre hästvana

 5. Jag och vi andra lite äldre av dina följare tror jag skulle uppskatta att du startar blogg. Jag hade gärna läst om allt ifrån inredning till din vardag.

 6. Jag rider och i mitt stall så mår hästarna bra, på sommaren så går dom på sommarbete, dvs att dom går i en stor hage dygnet runt. Hagen är stor med både en sjö och skog. på vintern så står dom inne på natten och ute bara under dagen. När dom står inne så har dom ju kompisar i boxarna brevid. Och dom får motion dagligen av elever. På sommaren så är det ridläger och då tar man extra micket hand om hästarna. ILYSM

 7. Jag rider och dom flesta behandlar hästar bra, men det är klart att det finns dom som inte gör det också. Jag tycker att man liksom måste försöka få det att bli så naturligt som möjligt för hästen och sen så då kompensera typ när det är saker som måste vara annorlunda:) Dom flesta hästarna går ute större delen av dagen (mer på sommaren) och är inte inne i stallet jättemycket.

 8. Jag rider islandshästar och jag tycker personligen och vad jag har sett att det ser ut som att dom har det roligare🤔 Alltså dom i mitt stall går i jätte stora skogshagar där dom får aktivera sig genom att dom får leta vart dom ska sätta fötterna och dom får leta efter gräs (Dom får annan mat också) sen går nästan alla på lösdrift vilket betyder att dom inte har nån box så dom står i sin hage med kompisarna ca 20 timmar per dygn vilket jag iallafall låtar rätt nice☺️

 9. jag har ridit i 7 år. bra saker är ju at dom får motion men det finns ju dom ser har häst bara för att kunna säga det. så allt är inte bra men en stor del. ILYSM THERESE

 10. Själv tycker jag att du ska starta en blogg, men vill typ att den ska vara mysig och avslappnande. för många andra bloggar känns så att man går rakt på sak och så, men jag tror att du kan få till en riktigt mysig blogg❤❤

 11. jag rider själv och som du säger finns det många som inte sköter sina hästar på ett bra sätt, men t.ex. där jag rider går nästan alla hästar i lösdrift vilket betyder att hästarna går i en stor hage åretom men dom har ett litet hus i hagen där dom kan gå in och sova när dom vill. Man kan också tycks att hästarna kanske tycker att det är jobbigt att ridas men om man rider hästen som dom flesta gör så mår hästen bara bra av det (den tycker det är kul)/ jag älskar dig så mycket och ser upp till dig😘😍😙❤🐎🐴❤😘😍😙

 12. Precis som med alla andra djur så är det väldigt olila med hur hästar behandlas. Men i vårt stall (och de stall jag känner) så släpper vi ut hästarna tidigt på morgonen i en stor hage med mycket skog, där hästarna kan skydda sig från vädret, sedan tar vi in dem sent på kvällen. Detta är under vinterhalvåret, under sommarn går hästarna i en ännu större hage och sover även ute då och blir nästan lite vilda. Angående träning så gör oftast hästar inte saker de inte vill göra! Utan oftast så tycker de om träningen och om inte så säger de ifrån!

 13. Hej Therese! Jag rider på en ridskola och har en medryttarhäst. Hästarna på ridskolan får vara ute i hagen i ca 3 timmar om inte mer, de får frukost, lunch och middag. De får rida ridlektioner 2 pass per dag. Men nybörjare som inte kan rida behandlar hästen väldigt dåligt. De piskar hästen för de har för korta ben och kan då inte skänkla. De sitter och sliter o drar i tyglarna så att det gör ont i hästen mun. De sköljer inte av bettet ordentligt så att nästa gång hästen har på sig gränser är det matrester kvar och då för hästarna munsår. Jag har ridit i ca 6 år och vill vara så snäll som möjligt mot hästarna. Alla ponnyer i mitt stall står i spilta och storhästarna står i Box. Spilta är när de sitter fast med en grimma och inte kan vända sig, Box är när hästen går löst och kan vända sig, nu för tiden är det olagligt att bygga spiltor men mitt stall har kvar spillrorna sen innan och det är bara en ända storhäst som får stå i spilta. Den hästen mår verkligen inte bra av det och ingen bryr sig om honom. Jag tycker jättemycket sunt om honom. Hon är för stor för en spilta. Vi har faktiskt en ponny som står i en box, men alla älskar henne och ridlärarna också, så då ska hon få en lyxigare plast att stå.

 14. Jag har hört att en stigbyglarna är som att slå en i magen varje gång man trycker in dem mot hösten för att den ska trava fortare. Spö är som att slå en människa på rumpan med en piska. Bett är värre än en bettskena, alltså deras munnar spänns åt sidorna. Det finns ridskolor där dem varken använder spö, stigbyglar eller bett pga detta. I alla fall i uppsala. Varför jag vet om detta är för att en vän gick på en ridskola där dem inte använde dem här medlena. Sedan får vissa hästar vara mer ute än andra hästar, beroende på ridskola.

 15. Jag har själv häst och min häst går ute i stor hage hela dagen med flera andra hästar att umgås med. Så i mina ögon är den typen av ridsport super super men sen finns det såklart folk som har sina hästar i små små grushagar ute 2 timmar om dagen och inte pysslar med dem. Då är det en annan sak och det tycker jag inte är okej. Sen måste man också tycker jag förstå att hästar inte är maskiner hur fina tävlingshästar det är så måste de få leva hästliv. Men allt kring hästar är så pass anpassat till att det ska vara bra för dem att det är okey till nästan 100%

 16. Läser typ ALDRIG bloggar😁😁😁 men om du skulle börja blogga skulle jag SJÄLVKLART läsa dem💗

 17. Såklart finns det olika hästar som har det olika. Men det brukar vara så att på vintern så har man hästarna i en lite mindre hage nära stallet för att man lätt ska kunna ta in dem på natten. Medan på somrarna så brukar många hästar få gå på sommarbete. Alltså vara dygnet runt i en jättestor hage med mycket gräs och träd osv. Sedan till själva ridningen så brukar det vara så att hästarna är i en hage och sedan går man och hämtar dem när de ska ridas. Då har man dem endast i boxen/stallet för att göra de iordning. När man rider hästar har man oftast ett bett, vilket är en metallsak de har i munnen. Men det finns också träns utan, vilket är skonsammare för hästen. Sedan så är det viktigt att sadeln sitter bra osv så hästen inte får ont. Jag tycker att ridning är okej så länge hästen tas bra hand om. För att precis som hundar behöver tama hästar också disciplin, vilket ridningen ger. Hoppas du förstår lite bättre!

 18. Du pratade om ridning och att vissa slog dom för hårt…..När jag var liten så var jag så rädd att skada hästen så jag använde aldrig piska som vissa använder och jag var rädd att hästen typ skulle säckar ihop för att jag typ vägde för mycket 😂 #försiktignärmanvarliten 😂

 19. jag rider. Dom flesta privat hästar och ridskolehästar behandlas bra. Dom får mycket motion, och dom får även springa i hagen varje dag nr man inte rider dom (dom flesta iallafall) Men det ända som jag tycker är synd är att barnen som rider på ridskola ibland inte har respekt för hästen och bara drar i tyglarna lite hursomhelst.

 20. Ridning är inte bara till för egen vinnings skull. Hästar behöver röra på sig, och att dem står i boxar? Alltså det är som att man exempelvis bor ensam i en lägenhet. Vissa hästar går i lösdrift så man kan ju inte kalla alla hästar för "instängda".

 21. Hej Therese.
  Jag älskar dig och det du gör men nån blogg tror jag inte är en sån bra ide.
  För det första har du så mycket med youtube, poddar, den nya boken, möten och andra saker. Jag tror bara att det skulle bli för mycket. Men om du skulle vilja det så tycker jag att du ska göra det. Om du bestämmer dig för nånting så go all in! Men jag läser inte bloggar så mycket, med det menar jag aldrig. Men gör det du blir lycklig av. Tacksam för svar <3
  Ps LYSM <3 MVH En trogen följare Sofia

 22. Hej Therese. Min biologilärare berättade att om man förlorar ett öra, i till exempel en olycka, så kan man odla nya öron på musryggar genom att tillföra celler osv. Och det är ju rätt mycket mediciner, läkemedel mm. som är djurtestat inom sjukvården så jag undrar, hur gör då en vegan? Tar man inte pencilinet mot hosta om det är djurtestat? Och hur tänker du? ly!
  (om du svarar på den här frågan så ta gärna inte med mitt namn är du snäll)

 23. prova att åka till ett stal(rida). snälla det vore jätte roligt
  för på stal brukar hästarna gå ut i en hage och vara med varandra ( hästarna ). det som kan vara lite mindre bra är att dom står väg i väg med varandra och dom tjuriga hästarna kan sparkar i vägarna. ps LYSM

 24. Men gulliga Therese du behöver inte starta en blogg för att vi ska få bla bla bla du fattar men du gör så mycket för oss och du bloggar månader och gör suuuper bra videos skriver en bok startdatum en webshop osv osv så gulliga du du behöver inte😊😙/ Alice

 25. Jag håller på med att köra hästar jag rider också men vi motionerar mina 2-3 gånger i veckan och natten är väl kanske tråkig men dom står i en stoooor hage nästan hela dagen och i stallet så är det 5 hästar och i hagen är det 4 ( alltså i mina hästars hage)😂

 26. Asså jag har följt dig i flera år och avgudar dig Therese. Du är en sån inspiration.
  Men nu dem senaste månaderna har jag börjat tycka om Anders, jag ogillade inte honom men han är en rolig prick.. Har han en bror….? Hihihihi
  Och om svar ja; DO U RECOMEND, RECOMEND?

 27. Min häst går på lösdrift året runt, Vilket betyder att han går ute hela tiden han och alla andra hästar (i samma hage) har som ett hus där dom kan gå in och värma sig. Dom får gott om mat och han får daglig motion när han går ute och betar hela tiden. Om du någon gång har sett en västernhästs film (tips titta på Flicka 1 super bra film beskriver typ mig och min häst's liv, förutom det sorgliga i filmen) min häst har det jättebra han är alltid glad och när man kommer fram till hagen så galoppar han fram till mig. Jag älskar honom och skulle aldrig göra honom illa❤️

 28. Det skulle va kul om du gjorde en blogg, men blir inte det lite för mycket therese? tänk att alltid göra nytt på youtube, gå på alla möten och svara på mail å så, skriva bok, hinna göra privata saker OCH ha en blogg? tycker du ska strunta i det och satsa på alla andra grejer du har för dig <3 ilysm

 29. Mina hästar går i stora grön hagar där dom kan springa fritt och göra vad dom vill.

 30. Känner ju lite såhär då: läs på lite om hästhållning. Man tar ju hand om hästen på så bra sätt som möjligt! Hästarna mår generellt sätt bra då de finns lagar kring hur stor/ liten boxen dom står i måste va dessutom hur länge den ska va ute minst antal timmar osv de är inte sämre med en häst än en hund om man har pengar o plats

 31. Jag har en egen häst & han går inne dom kallaste nätterna på vintern (mellan 19.00 & 05.30) och resten går han ute och springer i en stor hage, han motioneras ca 5-6 gånger i veckan och får väldigt mycket mat och det är så jag upplever dom flesta hästarna har det, tyvärr finns det hästar som inte har det så men majoriteten har det bra & dom står ju inte själva i boxen/spiltan utan en lag säger att hästar ALLTID ska ha sällskap av ett annat djur, get, ko, får, eller en annan häst☺️☺️❤️

 32. Denna fråga: Kan du köra någon slags typ berättar stund att du liksom berättar
  om dig själv PS ILYSM <3

 33. Jag håller med dig helt klart med big lick att dem slår hästarna på benen och allt för att dem ska ta långa stora steg.. Vissa hästar behandlas inte lika bra som andra hästar, vissa får en rejäl svank rygg, vissa magra, vissa (misshandlade). Förstår dig helt klart. Men jag däremot skulle ALDRIG någonsin göra så mot en häst bara för att den ska ta stora långa steg, och det hemska är att man tävlar i det….

 34. Jag sluta på min ridskola för att det var inte bra behandlade jag har egen häst jag har haft egen häst hela mitt liv och ridit

 35. Hästar är ett flockdjur och mår bäst utav att gå ute året om med tillgång till vindskydd. Hästar som går ute håller längre och är både fysiskt och psykiskt friskare. Har man hästar installade för länge får de självskadebeteende som till exempel att de börjar "vandra". Alltså går runt i boxen och är oroliga. Om de inte får utföra sina behov kommer även detta problem upp om de tex inte får ha kontakt med andra hästar också. Finns fler olika beteenden men behöver inte ta upp alla. Självklart säger jag inte att ALLA hästar får självskadebeteende utan de som drabbas mest är de hästar som vistas ute alldeles för kort tid om dygnet. Har jag inte helt fel så får en häst vistas ute minst 4-6 timmar (rätta mig nån om jag har fel).

 36. Jag rider flera hästar, stallen dör mina hästar står tycker jag är bra. Det är privat stall så vem som helst kan inte, däremot har jag varit i ett flertal ridskolorskole stall där hästarna står dygnet runt i små spiltor och där de blir piskade ifall de inte orkar eller vill.

 37. Jag har hästar och våra hästar går ute i hage på sommaren dygnet runt men om de e för varmt så står dem inne i de svala och vår höst o vinter står dem inne på natten och ute hela dagarna dem rids ca 1 gång per dag och om de e för varmt eller kallt så rids dem inte dem har fri tillgång till vatten och får mat vid speciella tillfällen men jag vet ju inte vad andra gör med sina hästar hoppas jag ar till någon hjälp Therese ILYSM

 38. Jag har en häst och hon bor i en box på nätterna. Men på dagen så är hon ute i en stor hage. Men hon har exem i manen o svansen. Så ibland får vi ta in henne från hagen lite tidigare men hon får alltid vara ute.

 39. Ridskolehästar behandlas sådär. Det är ju som du säger , dom står själva till någon kommer och rider, och sen börjar de om. Privatägare behandlar bättre tycker jag. Där får hästen vara ute hela dagen med kompisar osv. Jag är själv hästägare som har gått på ridskola. En till dålig sak är spön, tycker inte man ska slå hästarna 🙁

 40. På vår ridskola får hästarna gå ute på förmiddagarna och går lektioner på efter middagarna. Sedan får dom vara ute hela lördagen. Det enda jag kan känna som ett problem e bettet. Bettet e en del på tränset som man sätter i munnen på hästen. Den e gjord av metal och värkar väldigt obekväm.

 41. Många hästar går ute på lösdrift 🙂 Det vill säga dom har en stor hage och ett skjul "ligghall" med varm och go halm som dom kan gå in och ut ur när dom vill, samt finns det dom som ger engilage i stor bal så hästarna alltid har tillgång till mat 🙂 Men sen om man skulle göra så med en liten ponny så kan den få fång, då kan den INTE gå på fulltillgång, och vissa hästar måste stå på box av olika skäl. Hästar enligt lag måste stå i hage på dagen så dom får inte stå på box hela tiden, om dom inte har boxvila pga en skada tex 🙂

 42. Jag rider och jag tycker att hästar har det bra iallafall i mitt stall där hästarna får gå ute i hagarna på nätterna och rids max 4 gånger /dag

 43. Jag har två hästar som går på lösdrift så dom går ut och in som dom vill, dom har ett vindskydd att gå in i och en gigantisk hage. Dom har även fri tillgång till hö så dom går och äter när dom än vill medans vissa ger några kilo hö till sina hästar ungefär 4 gånger om dagen morgon,lunch,middag och kväll, vissa får i sig extra tillskott på kvällen så dom får mer energi eller att dom behöver gå upp i vikt för att dom för magra och vissa får i sig grejer som är bra om dom tränas riktigt riktigt hårt. Mina hästar motioneras varje dag utom onsdagar för då är jag på ridskola och rider inför en ridinstruktör så jag lär mig mer saker, så jag kan rida mina hästar på ett bättre sätt. Vissa har boxplatser åt sina hästar så då står hästarna ute på dagen ungefär mellan 07-19 så dom bara står inne över natten. Sedan fodras dom oftast med extra tillskott och en liten hötuss och då blir dom utsläppta, dom får då lunch och middag ute eller så har dom fri tillgång till hö sedan vid 19 tiden tas dom in och får kvällsmat och extra tillskott. Vissa har fri tillgång till hö åt vissa hästar medans andra har utfodring ungefär 4 gånger om dagen, det spelar ingen roll om hästarna står på lösdrift eller på boxplats man kan ändå ha fri tillgång eller utfodring. Det spelar heller ingen roll om dom står på lösdrift eller inte om man vill ge dom extratillskott. Mina hästar har bara extra tillskott på vintern för i höet finns det inte lika mycket näring som i färskt gräs. Jag hoppas du förstår något av det jag skrev ILYSM❤️❤️

 44. Jag går på en ridskola och där tar man bara in hästar som trivs de andra säljer man till ett bättre hem men jag henne hur de är på andra skolor. Ly❤️❤️❤️

 45. Jag älskar hästar!🐴 Går i det. Men jag fattar dom som inte gillar dom. P.S Jag älskar dig jag kollar alltid på dig, ILYSM! Ja glömde nästan att seja att vissa behandlar hästar bra och vissa inte. Så som du sa!🐴 Jag älskar dig❤️

 46. snääääääääääälllllllllllllllllllaaaaaaaaaaaaa kan du vlogga när du…………………RRRRRIIIIIIIIIIIDDDDDDDDDEEEEEEERRRRRR!?????????????????????????????????????????? snälllllllaaaa <3 <3 <3 <3 <3 <3

 47. Hej Therese! Jag har sysslat med hästar och riding sen jag var liten och jobbar nu också som ridlärare. Jag kan säga att jag tror att de flesta hästar i Sverige generellt mår bra och tycker om att bli ridna och umgås med människor, annars hade det inte gått att rida på så stora och starka djur. Däremot finns det vissa fall där hästarna tyvärr inte blir så bra behandlade som du säger… Och det är synd att det ska vara så, men det kommer väl alltid finnas människor som inte vet bättre. Om du vill se mer om hur min häst har det kan du gå in på min Youtube-kanal och även min instagram: fru_strandh. Du är även välkommen att besöka mig om du skulle vilja, jag brukar titta på dina videos och du verkar vara en grymt härlig person! 😊

 48. det beror på från stall till stall eller om hästen är sjuk eller inte. oftast står hästarna inne i boxen/spiltan på natten och sedan släpps de ut tidigt i en stor hage och får springa. ska man rida hästen tar man in den, sköter om den ex borsta osv. sedan går man ut till paddocken,ridhuset eller om man ska rida i skogen och motionerar hästen så gått det går. alla hästar har en personlighet och är en levande varelse. skulle verkligen rekomendera att testa therese och trava eller skritta då förstår man hur kul den tycker att det är. puss loveu <3

 49. Mina hästar får gå ute dygnet runt och har bara täcken när det värkligen behövs. De går varierade pass och rids hälften av tiden i skog. De vilar minst 1 dag i veckan och rider något lugnare pass. Jag är emot djurplågeri. Men vissa hästar går bara ute några timmar om dan och har tjocka täcken nästan in på sommaren och det är hemskt, vissa rids hårt 7 dagar i veckan och får aldrig rida i skogen eller på ängar. Hemskt! Det finns alltså bättre och Sämre stall😘

  Älskar dig therese😘😘😘😘😘😘😘

 50. jag tycker hästar ska vara ute hela dagen utom natten för då blir det för kallt. det finns saker som är mindre bra alltså människor som bara har häst för att rida. Och man ska ju också lägga mycket tid på hästens hälsa inte bara på att vinna priser och bli känd…

 51. (Vet att detta är en gammal video men vill ändå säga min åsikt om ridning)

  Där jag rider hade de tagit emot en häst som behandlades dåligt. Så alla är ju inte snälla.
  Men jag tycker att vissa ställen för ridning är bättre än andra. Det som inte är så bra är ifall man börjar med inridning för tidigt.
  Men jag gillar att rida så länge som hästen mår bra.

 52. Hej och jag har 8 hästar dem måt bra dem heter Charlie,Lucia,Allegra,Toffee,
  Teaser,Chilli och Mortimer. Älskar dig så sjukt mycke puss och hejdå!😚

 53. Jag rider själv på en ridskola men av det jag sett så finns det både plus och minus med ridskola

  1. Hästarna rider på lördagar från kl 7:00–13:20
  2. Men dom går i hagen på kvällen och släpps in sent på kvällen.
  3 dom är helt lediga på Söndagar

  Vissa personer behandlar sina hästar bra men inte alla
  Dom flesta riddkolor (vad jag har märkt) behandlar deras hästar väl 😘

 54. Jag äter tacos ganska ofta det fins ett Värmländsk sätt att äta tacos och då har man " vanliga saker " och banan det är SUPER GOTT kan du testa det i en video ly ❤💖 P.S är inte från Värmland men mina släktingar bor där ( nästan alla på min mammas sida ) lika om du tycker samma sak

 55. Jag rider själv och alla som jobbar där tar jättebra hand om hästarna där! Jag ska sen oxå bli skötare så på mitt stall så behandlas hästarna bra

 56. Jag har en häst och tycker att det är superkul. Vi har våra hästar i stallet på natten till morgonen för att vårt stall ligger i hallonbergen och en natt för länge sen fick hästarna vara ute i hagarna dygnet runt men då var det någon som tig två hästar och torterade dem… sedan det har vi alltid haft våra hästar i stallet på natten till morgonen.

 57. Jag rider och på mitt stall får hästarna gå i hagen men ibland står de i sin box/spilta. De känner sig inte ensamma för de har alla sina stallkompisar. Du har ju läst att man slår hästen med en piska. Det är sant men hästen känner det knappt. På stallet där jag rider fins det tyvärr hästar som inte litar på meniskor p.g.a att de blev dåligt behandlade där de bodde förut. LYSM❤❤❤❤❤🐴

 58. Jag kan väldigt mycket om hästar och dem flesta hästarna står bara inne i boxarna på kvällarna, när dem typ har ont någonstans eller om man ska rida! Ps LYSM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *